MENÜ

Fiatal Lovasok Kézikönyve - Angelica Roberts

Tartalom: A lovak anatómiája és etológiája, A lovaglás gyakorlata, Lovaglási módok, Ügetés, Poroszkálás, Vágta, Kenter, Galopp, Ugrás, A hátralépés, A lószerszám használata, Híres lófajták, Tarpán, Erdei ló, Tundra ló, Az arab lovak, A berber ló, A spanyol ló, A lovak csoportjai, A melegvérű lovak, A hidegvérű lovak, A nemesvérű lovak, A pónik, A pónik legfontosabb fajtái és ismertetőjegyei, A falabella, A shetland póni, A welsh mountain póni, A welsh riding póni, A fell és dales póni, A melegvérű lovak legfontosabb fajtái és ismertetőjegyeik, Arab lovak, Angol telivér, Angol félvér, Nóniusz, Angol-arab, Lipicai ló, Orlov ügető, Oldenburgi ló, Andalúziai ló, Francia ügető, Furioso-North Star (Mezőhegyesi félvér), Musztáng, Shagya-Arab, A hidegvérű lovak, A magyar hidegvérű ló, Nóri, Muraközi, Ardenni ló, Belga ló, Clydesdale ló, Trakheneni ló, Holsteini ló, Fríz ló, a sort pedig a Haflingi kisló zárja.

Röviden a könyvről: Mi a lovak viselkedésének alapszabálya? Mikor milyen módon viselkednek? Mik a legfontosabb lófajták, és milyen eszközök szükségesek a meglovagolásukhoz?  Kiknek ajánlható és kiknek nem  a lovaglás művészete? Mik az alapvető lósportok, és miben különböznek a lovassporttól? Ezekre a kérdésekre, és még számos másra kaphatunk választ külsejében is megújult kiadványunkból, mely a lovakat, mint érző lényeket, történetüket és alkalmazhatóságukat egyaránt figyelembe véve került összeállításra.

 

Kezdő lovasok kézikönyve-A ló ápolása, gondozása.

Tartalom: A ló természete, Mire van a lónak szüksége?, Rendszeres ellenőrzés, Takarmányozás-etetés, A felmerülő problémák megoldása, Tartsuk a lovunkat jó kondícióban, A külső is számít, Gyakori betegségek.

Röviden a könyvről: Könyvünk a lovasoknak szóló kézikönyvek közül az egyik legbővebb tájékoztatást nyújtó, ötletadó segédlet. Célunk, hogy olyan alapvető tanácsokkal lássuk el a kezdő lovasokat, melyekkel a ló- és pónitartáshoz alapvető szakértelmét fejleszteni tudja. Kézikönyvsorozatunk biztatást is s egyben biztatást ad; célunk. A fotók segítségével lépésről lépésre követhetők az utasítások.

 

Mi micsoda?-Lovak.

Tartalom: Mi volt a ma élő ló őse? Hogyan vált háziállattá a vadló? Kik voltak az első lovasok? Mi volt a ló szerepe az ókorban? Kik voltak a csaták hősei? Honnan kapta nevét a postakocsi? Mikor ismerték meg az indiánok a lovat? Vannak-e még ma is igazi vadlovak? Milyen a ló felépítése? Milyen színű az újszülött szürke ló? Hogyan élnek a lovak? Mire képesek a lovak érzékszervei? Valóban állva alszanak a lovak? Hogyan értik meg egymást a lovak? Mi tölti ki egy ló napját? Hogyan ápoljuk a lovat?Hogyan alakultak ki különféle fajták? Milyen állatok tartoznak a lovak családjába? Hol tenyésztik a lovakat? Mit jelent az, hogy telivér? Melyek a legfontosabb melegvérű fajták? Valóban hidegebb a hidegvérű lovak vére? Valóban csak gyerekek ülhetnek a pónik hátára? Hogyan lehet irányítani a lovat? Mire jó a nyereg és a kengyel? Hogyan kell a kocsi elé befogni a lovat? Miért kell patkó a ló lábára? Hogyan öltözködjék a lovas? Hogyan mozognak a lovak? Hogyan kell idomítani a lovat? Milyen sportágakban szerepelhetnek a lovak? Mióta közkedveltek a lovasversenyek? Mire kell figyelni ügetőversenyen? Mit jelent a lovaglás magasiskolája? Vannak-e még ma is lovas vadászatok?Mit tudnak a műlovarok? Hogyan kell cowboy módra lovagolni?Miért olyan csodálatosak a lovak? Milyen idős korban kezdjünk lovagolni? Hogyan barátkozzunk meg a lóval? Milyen kalandokat élhetünk át a lovunkkal? Hogyan vásároljunk lovat? Kik dolgoznak a lovakkal?

Röviden a könyvről: -

 

Menü

Hírek

  • Teljes változás!!!
    2010-12-17 19:49:11

    Az oldal teljes változáson megy keresztül! Nem könyvből írok, hanem -mint régebben-, újra extrák, játékok, fejlécek... stb. lesz.:)

Asztali nézet